آژانس دیجیتال مارکتینگ وبسکو
پشتیبان گیری از وردپرس

پشتیبان گیری از وردپرس

پشتیبان گیری از وردپرس، به شما کمک خواهد کرد که در اثر برخی اشتباهات و باگ های پیش آمده، اطلاعات حیاتی مربوط به وبسایت خود را از دست ندهید.

پشتیبان گیری از وردپرس

شاید با مطالعه تیتر مطلب یا تماشاهای ویدئوهای دوره آموزشی وردپرس برخی از سوالاتی از قبیل: پشتیبان گیری از وردپرس به چه درد می خوره یا اساساً پشتیبان گیری چیست و به چه سلسله اقداماتی پشتیبان گیری گفته می شود؟ به همین دلیل  در این مطلب از سری مطالب آموزش وردپرس، به تحلیل و آموزش نسبتاً کامل نحوه پشتیان گیری از وردپرس و افزونه های مربوطه پرداخته ایم .پس در ابتدا به سوالات ایجاد شده در ذهن شما  پاسخ می دهیم و سپس شما را با مراحل بکاپ گیری از وردپرس آَنا خواهیم کرد و کار با افزونه های بکاپ گیری را نیز به شما آموزش خواهیم داد..پس تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

پشتیبان گیری و یا بکاپ چیست؟!!!

باید گفت که بکاپ گرفتن را به علت اهمیت بسیار زیاد،بایدبه عنوان یک روتین حرفه ای/کاری در نظر گرفت. به طوری که کاربران شبکه های اجتماعی در سال 2013 تصمیم گرفتند که روزی را به نام روز بکاپ در نظر گیرند و به واسطه این امر اغلب افراد را با میزان اهمیت این روتین حرفه ای آشنا کنند. هدف این ایده تبدیل کردن بک اپ گیری اطلاعات به یک رویه همیشگی و روتین وار همانند چک آپ دوره ای پزشک یا تعویض روغن ماشین بود.در همین راستا روز 31 ماه مارچ ، روز بکاپ گیری و یا پشتیبان گیری نام گذاری شد. واما باید بدانید که BackUp در واقع نسخه کپی شده اطلاعات و دیتاهای شماست که به عنوان نسخه پشتیبان به کار گرفته می شود.در واقع این نسخه پشتیبان در جایی به غیر از محل اصلی ذخیره خواهد شد.تهیه BackUp به شما کمک خواهد کرد که در مواقع حیاتی، نسخه پشتیبان از اطلاعات خود داشته باشید و دیتاهای خود را به طور کامل از دست ندهید. میزان اهمیت این موضوع زمانی بیشتر می شود که شما مسئولیت دو چندانی در برابر اطلاعات کاربرانی به غیر از خود را نیز برعهده داشته باشید. بکاپ گیری به شما کمک خواهد که این گونه از اطلاعات کاربران مختلف را به طور ایمن تری ذخیره نمایید.همانطور که سایت ذخیره سازی CloudWards در نمودار آماری خود اعلام نمود، از دلایل رایج از دست رفتن اطلاعات، مواردی مانند مشکلات و خرابی‌های سخت افزاری یا سیستمی (۴۴ درصد)، خطای انسانی (۳۲ درصد)، خرابی نرم افزار (۱۴ درصد) و ویروس های کامپیوتری (۷ درصد) است. این آمار می تواند بر میزان اهمیت بسیار زیاد بکاپ گیری صحه گذارد.

چرا باید از وردپرس بکاپ بگیریم؟

در پاسخ این سوال باید به این موضوع مهم اشاره کرد که اگر در مراحل طراحی سایت با وردپرس و یا پس از انجام طراحی با مشکلات و باگ هایی از قبیل : از بین رفتن هارد سرور سایت، ویروسی شدن سایت، نفوذ هکرها و ربات های مجازی،اشتباهات سهوی و… روبرو شدیم و دیتاها و اطلاعات وبسایت در معرض خطر قرار گرفت، چه راهکاری برای مقابله خواهیم داشت؟؟!پشتیبان گیری از وردپرس به شما کمک خواهد کرد که در چنین پتانسیل هایی هیچ نگرانی  نداشته باشید و بتوانید هر آنچه از اطلاعات کاربزی و دیتاهای وبسایت نیاز دارید را بازگردانی کنید.به همین دلیل بهتر است همیشه یک بکاپ از آخرین تغییرات سایت خود بگیریم تا اگر مشکلی به وجود آمد از آن بکاپ استفاده کنیم.بکاپ گرفتن از وردپرس ؛ درست شبیه بیمه کردن سایت های وردپرسی است.در ادامه  مطلب شما را با چگونگی بکاپ گیری از سایت وردپرس آشنا خواهیم کرد.

بکاپ گیری از سایت وردپرسی

جالب است بدانید که موقعیت جغرافیایی محل نگهداری فایل پشتیبان گیری نیز به خاطر قوانین کشورها اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. خیلی از مجموعه ها و نهاد های رسمی، مخصوصا در صنعت‌هایی با قوانین بسیار سخت ، باید دیتاهای شخصی کاربران و اطلاعات سری را ذخیره سازی نمود، ابن گونه از سازمان ها به هیچ وجه اجازه نخواهند داشت که اطلاعات سازمانی و دیتاهای نیروی انسانی خود را در خارج از کشور ذخیره نمایند. پشتیبان گیری از سایت های وردپرسی به دو صورت دستی و یا با استفاده از افزونه ها انجام می گیرد. هر دو شیوه بکاپ گیری شامل دو نقطه عطف اصلی خواهند بود که در این دو مرحله در هر دو شیوه بکاپ گیری مشترک می باشد.هر دو نقطه عطف باید در توالی یک دیگر انجام گرفته و در زمان بکاپ گیری هر دو پشتیبان گیری شده و در زمان بازگردانی نیز هر دو مرحله در تولی یک دیگر بازیابی خواهند شد.

  1. ذخیره کردن فایل‌های مورد نیاز
  2. ذخیره کردن اطلاعات دیتابیس

پشتیان گیری به صورت دستی

در بکاپ گیری به شیوه دستی و بدون انواع  پلاگین ها مراحل ساده ای وجود دارد. کاربر در ابتدا باید به سی پنل و یا دایرکت ادمین خود مراجعه کند سپس در فایل اصلی طراحی سایت با عنوان فایل public_html رفته و با استفاده از امکانات مدیریت فایل، تمامی فایل های موجود را به صورت زیپ در آورده و سپس آن ها را دانلود نماید.برای پشتیبان گیری و گرفتن بکاپ از وردپرس افزونه های قدرتمندی نیز وجود دارند، اما یادگیریشیوه بکاپ گیری از وردپرس دستی  بسیار لازم است چرا که در هر زمان که شما نیاز به یک نسخه پشتیبان دارید می توانید به راحتی  از دیتاهای مربوط به وب سایت وردپرسی خود، بکاپ داشته باشید

BackUp با استفاده از پروتکل FTP

اما در شیوه های دستی  بکاپ گیری و بدون استفاده از افزونه، راه حل های نوین دیگری نیز برای پشتیبان گیری از فایل ها وجود دارد. برای این امر می‌توانید به پروتکل FTP سایت خود وصل شوید. البته برای انجام این کار به یک FTP Client احتیاج دارید. با کمک آن می‌توانید به راحتی به سرور سایت خود متصل شده و سپس فایل‌های مورد نظر خود را دانلود کنید. لازم است بدانید برای داشتن FTP Client می‌توانید از نرم افزار FileZilla کمک بگیرید. این نرم افزار را دانلود و سپس نصب نمایید.پس از نصب FileZilla ، شما می‌توانید با استفاده از نام کاربری و پسورد و پورت مورد استفاده سایت خود می توانید؛ به راحتی به سرور سایت متصل شده و اطلاعات لازم را از آن جا دریافت کنید.برای گرفتن بکاپ دیتابیس می‌توانید به کنترل پنل هاست خود وارد شوید. حال در این قسمت وارد بخش Backup شوید. در این بخش قسمتی وجود دارد که به شما کمک می کند از دیتابیس MySQL یک بکاپ را دانلود کنید. فراموش نکنید که همه موارد ذکر شده برای سایت هایی که با سیستم مدیریت محتوا وردپرس بیس سازی شده اند امکان پذیر است. اگر در مورد نحوه استفاده از وردپرس و یا چگونگی طراحی سایت با وردپرس اطلاعات کافی ندارید،به شما پیشنهاد می شود که مقاله اختصاصی ما با عنوان نصب وردپرس فارسی را حتما مطالعه بفرمایید.

بکاپ گیری با پلاگین UpdraftPlus

برای نصب UpdraftPlus ابتدا وارد بخش افزونه‌های وردپرس شوید و سپس به قسمت افزودن افزونه بروید. در فیلد جستجوی قرار داده شده، در بالا سمت چپ وردپرس عبارت UpdraftPlus را تایپ کنید تا افزونه بکاپ گیری وردپرس UpdraftPlus را به شما نمایش دهد.سپس روی هم اکنون نصب کن، کلیک کنید تا افزونه نصب شود. سپس آن را فعال کنید.

برای دسترسی به تنظیمات این پلاگین از منوی تنظیمات وردپرس به قسمت UpdraftPlus Backups بروید، که صفحه گرفتن بکاپ جدید یا بازگردانی بکاپ قدیمی را برای شما نمایش می‌‌دهد.قسمت Current Status وضعیت فعلی سایت شما را نمایش می‌دهد و می‌توانید با زدن دکمه Backup Now از سایت یک بکاپ در لحظه تهیه کنید.

 

اگر قصد تنظیم افزونه روی حالت زمان‌بندی شده برای گرفتن بکاپ خودکار را دارید، می‌توانید به تب Settings بروید و گزینه File Backup Schedule را از روی Manual روی یکی از حالات دیگر قرار دهید. با این کار پلاگین به صورت خودکار و طبق زمانبندی انتخابی شما، از اطلاعات سایت بکاپ تهیه می‌کند. البته فراموش نکنید که برای ذخیره‌کردن تغییراتی که در هر صفحه انجام داده‌اید، باید روی دکمه Save Changes در پایین صفحه کلیک کنید، تا تغییرات شما ذخیره شود. برای تنظیم افزونه، این است که در همان صفحه Settings فضای ابری دلخواه خود را انتخاب کنید. پس از کلیک روی آیکون سرویس مورد نظر، یک لینک به شما نمایش داده می‌شود. باید وارد لینک شوید و مراحل احراز هویت را طی کنید. در آخر با دکمه Complete Setup مواجه می‌شوید که با کلیک کردن روی آن مراحل تنظیم فضای ابری تمام می‌شود.

 

برای بازگردانی بکاپ‌ها در این افزونه باید به تب Existing Backups بروید، تا بتوانید بکاپ‌هایی که قبلا از سایت شما گرفته شده را مشاهده کنید. هر می‌توانید هرکدام از بکاپ‌ها را با کلیک روی دکمه Restore بازگردانی کنید. وقتی روی این دکمه کلیک کنید، در قسمت بعدی برای شما یک باکس باز می‌شود که می‌توانید انتخاب کنید کدام یک از قسمتهایی که از آن‌ها بکاپ گرفته شده از جمله پلاگین‌ها، قالب‌ها و… بازگردانی شوند. که اگر همه گزینه‌ها را انتخاب کنید به صورت Full بازگردانی می‌شود.البته این تنها قسمتهای رایگان این افزونه بود. این افزونه نسخه‌های غیر رایگان نیز دارد که ویژگیهای مختلفی مثل امکان تعیین زمان‌بندی مشخص برای بکاپ گیری خودکار (برای مثال هر هفته چهارشنبه‌ها ساعت ۱۲ شب) را به شما می‌دهد.

امنیت در بکاپ گیری

در طراحی سایت با وردپرس علاوه بر رعایت موارد امنیتی که با پلاگین امنیت وردپرس تامین می‌شود نکات دیگری نیز می‌بایست توسط سازمان ها در رابطه با بکاپ گیری و همین طور بازیابی دیتاهای وبسایت در نظر گرفته شود، به قول آلکسندر نگرش، مدیر بازاریابی در مجموعه بزرگ CloudBerry Lab، (مجموعه بزرگ و مشهوری که به صورت تخصصی به صاحبان تجارت ها و فروشندگان کمک می کند تا سیستم پشتیبان گیری ایجاد کنند.): تجارت‌های کوچک و متوسط می بایست بدانند،پشتیبان گیری آن ها در چه محلی ذخیره می گردد ، ذخیره سازی ابری آنها با بک آپ ابری آن ها در یک محل میزبانی نخواهد شدو اینکه راهی وجود داشته باشد که بدانند فایل های پشتیبان گیری کامل تهیه و به صورت صحیح نسبت به ذخیره سازی اقدام نمایند.

بازگردانی دیتاها با استفاده از افزونه UpdraftPlus

همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، پشتیبان گیری از وردپرس علاوه بر شیوه دستی توسط افزونه های مختلف نیز انجام خواهد شد. در ابتدای مقاله نیز آموزش مرحله به مرحله بکاپ گیری توسط پلاگین UpdraftPlus به شما عزیزان آموزش داده شد. اما حالا شاید این سوال برای شما پیش بیاید که پس ازبکاپ گیری چگونه می توانیم اطلاعات خود را توسط این افزونه بازیبی کنیم؟! در طراحی سایت با وردپرس برای بازگردانی دیتاها توسط این پلاگین محبوب،صرفا باید به قسمت Existing Backups بروید. در این قسمت می‌توانید کلیه BackUp که از ابتدا تا به حال از وبسایت وردپرسی شما گرفته شده است را مشاهده کنید. برای بازگردانی روی پشتیبانی مورد نظر کلیک کرده و دکمه Restore را فشار دهید. حال در جعبه باز شده می توانید انتخاب کنید کدام بخش ها بازگردانی شوند. همچنین می توانید انتخاب کنید همه قسمت ها یعنی قالب ها، افزونه ها و … به صورت کامل بازگردانی شوند.فراموش نکنید که دیتاهای وب سایت شما در سرچ کنسول گوگل نیز ثبت می گردد. اگر با سرچ کنسول آشنایی ندارید به شما پیشنهاد می شود که حتما به مقاله آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل + آموزش تصویری مراجعه نموده و از مطالب آموزشی آن استفاده نمایید.

پشتیبان خودتو، قوی تر کن

شما باید هم از وردپرس خودت پشتیبان تهیه کنی و هم از هاست خودت. پس قبل از اینکه کاری روی وبسایتت انجام بدی باید از آموزش بکاپ گرفتن از سایت وردپرس استفاده کنی و بعد حالا نسبت به رفع خطاهای وردپرس اقدام کنی.

اگر خدایی نکرده قبل از هر کاری پشتیبانی از سایتت نداشته باشی، و سایتت بپره دیگه هیچ چیزی نداری و همه زحماتت از دست رفته است.

هرگز از نسخه های بکاپ خود غافل نشوید!

در هنگام پشتیبان گیری حتما از انجام دقیق بکاپ گیری اطمینان حاصل کنید.چرا که خیلی مهم است که اطلاعات به درستی پشتیبان گیری و بازیابی گردند.طبعا هیچکس دوست ندارد در شرایطی قرار گیرد که در یک لحظه متوجه شود بک کاپ گیری ها ناقص انجام شده و حال آخرین نسخه پشتیبانی که در دسترس هست به طور مثال برای یک ماه پیش است و هر آنچه از المان ها طراحی و تغییرات اخیر که بر روی سایت انجام شده است را شامل نمی شود. به همین علت است که مهم است که شما به یک سیستم اطلاع رسانی قوی دسترسی داشته باشید تا در رابطه با وضعیت نسخه های پشتیبان گیری و بکاپ های وب سایتتان به شما اطلاع رسانی کند و راه های خودکاری برای مقایسه فایل‌های متفاوت پشتیبان گیری و فایل بکاپ اصلی داشته باشد.و فایل‌های اصلی داشته باشید.و در پایان باید فراموش نکنید که فرآیند بکاپ گیری از وردپرس باید به شکل مداوم اتفاق بیافتد و بهتر است بازیابی را هم در یک هاست لوکال به شکل کامل تمرین کنید تا در موقع لزوم با خطا و باگ ها مواجه نشوید.

سپاس از توجه شما عزیزان، لطف کنید با نظراتتون ما را در ارائه هرچه بهتر مطالب آموزشی یاری کنید.

آنچه در این مطلب میخوانید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری مطلب:
جستجو کردن