آژانس دیجیتال مارکتینگ وبسکو
فعال سازی SSL در وردپرس

فعال سازی SSL در وردپرس و تبدیل HTTP به HTTPS

فعال سازی SSL در وردپرس از چالش هایی است که افراد باید به آن توجه کنند. اگر قبلا سایت شما بر روی حالت HTTP بالا می آمد الان دیگر وبسایتتان دچار مشکل می باشد و حتما باید بر روی حالت امن و یا HTTPS باشد. حال اگر شما هم می خواهید وبسایتتان را از HTTP به HTTPS تبدیل کنید و اطلاعاتی در مورد آن ندارید در این مقاله وبسکو با ما همراه باشید تا همه چیز را به شما در رابطه با فعال سازی SSL در وردپرس توضیح دهم.

فعال سازی SSL در وردپرس

همگی ما واقف هستیم که امنیت وبسایت از جمله نکات بسیار مهمی است که باید تمرکزمان را بر روی آن بگذاریم. اگر شما امنیت را در وبسایتتان رعایت کنید، کسب و کارتان را در واقع حفظ کرده اید. اما اگر توجهی به این موضوع نکنید وبسایت شما در برابر حملاتی که افراد سود جو و هکر ها به آن می کنند کم می آورد. از یک طرف دیگر افرادی که وارد وبسایت شما می شوند و اطلاعات خود را در آن وارد می کنند باید بدانند که وبسایت شما پرروتکل های امنیتی را رعایت می کند تا به شما اعتماد کنند.

تبدیل HTTP به HTTPS در وردپرس

باید بدانید که اگر شما مراحل فعال سازی SSL در وردپرس را به درستی در وبسایتتان انجام دهید، سئو و بهینه سازی وبسایتتان نیز بهبود خواهد یافت و همین امر باعث می شود وبسایت شما به رتبه های برتر موتور های جستجوگر همچون گوگل برسد و قطعا درآمد بهتری نیز پیدا خواهید کرد

در واقع می توان گفت موضوع SSL و یا همان HTTPS و یا گواهی امنیت، یک روش رمزگذاری و ارتباط بین سرور و کاربران می باشد. شما با فعال سازی SSL در وردپرس می توانید کار را برای هکر ها و افراد سودجو به شدت سخت کنید. به این صورت است که هر وبسایت یک گواهینامه SSL مخصوص خودش را برای شناسایی ارسال می کند. آنقدر موتور های جستجو و مرورگر ها پیشرفت کرده اند که اگر سایتی تظاهر به داشتن این گواهینامه کند، سریعا مرورگر ها این داستان را خواهند فهمید و از ورود کاربران به آن سایت هشدار خواهند داد.

تا اینجای داستان شما به اهمیت فعال سازی SSL در وردپرس پی بردید که وجود این گواهینامه بر روی وبسایت شما باعث افزایش امنیت وبسایتتان خواهد شد. همچنین وجود و فعال سازی SSL در وردپرس رتبه شما را در گوگل بالا خواهد برد و سئوی شا نیز افزایش می بابد زیرا که گوگل وبسایت شما را محیطی امن میشناسد و مطمئن می شود که کاربران در وبسایت شما راحت می باشند پس این موضوع برای گوگل به شدت مهم و ضروری می باشد. در این مقاله از وبسکو با ما همراه باشید که نحوه فعال سازی SSL در وردپرس را با htaccess آموزش دهیم و همه چیز را در مورد تبدیل HTTP به HTTPS در وردپرس شرح دهیم.

نصب SSL روی سایت

اگر به دوستان و خانواده خود کمی بیشتر دقت کنید میفهمید که هر روزه ما اطلاعات شخصی خودمون را برای ورود به یک وبسایت و یا خرید یک جنس در وبسایت هایی وارد می کنیم و برای مراقبت از این داده ها نیاز به یک بستر امنی داریم. برای اینکار باید با فعال سازی SSL در وردپرس آشنا شویم.

حال شاید برای شما هم سوال پیش بیاید که چرا باید وبسایتمان را از حالت HTTP به HTTPS منتقل کنیم. پس در ادامه این مقاله ما را همراهی کنید تا بیشتر با SSL و نحوه فعال سازی آن آشنا شویم.

دلیل نیاز به فعال سازی SSL در وردپرس

اگر شما هم در حال طراحی سایت فروشگاهی اصفهان می باشید پس حتما نیاز به فعال سازی SSL در وردپرس برای ایجاد بستری امن برای پرداخت دارید. همچنین اکثر درگاه های پرداخت برای اینکه به شما اجازه پرداخت دهند، وبسایت مورد نظر باید SSL را بر روی وبسایت خود فعال کرده باشد. جدای از این داستان ها نیز جدیدا گوگل اعلام کرده است که اگر رتبه بهتری در آن می خواهید باید SSL و HTTPS در وبسایت شما فعال باشد. پس شما ناچار به استفاده از این گواهی نامه امنیت هستید.

امروزه اکثر وبسایت های پربازدید و معروف همانند دیجی کالا، اسنپ، وبسکو، آمازون و… نیز از SSL  بر روی وبسایت های خود بهره می برند. برخی از افراد و طراحان سایت تازه وارد این سوال را می پرسند که آیا SSL و HTTPS سرعت سایت ها را نیز کاهش می دهد یا خیر؟ در جواب دادن به این سوال باید بگویم، فعال سازی SSL در وردپرس سرعت سایت را چند هزارم ثانیه پایین خواهد آورد و اصلا چیزی نیست که به چشم بیاید حتی.

از اسم SSL شاید فکر کنید که کار بسیار دشواری است فعال سازی SSL در وردپرس. ولی باید بگویم آنچنان نیز سخت نیست و شما باید مراحلی را برای فعال سازی آن طی کنید. اگر وقت کافی و یا دانش کافی در این زمینه ندارید حتما با کارشناسان ما و شماره تماس 09139009341 در تماس باشید که این کار را برای شما انجام دهیم.

حال بعد از اینکه شما این گواهینامه امنیت را بر روی وبسایت های خودتون فعال کردید، نیاز به کمی تغییر در آدرس های صفحات وبسایتتان می باشد. در حقیقت شما باید آدرس های خود را از HTTP به HTTPS منتقل کنید که در این مقاله راه های آن را به شما عزیزان آموزش خواهم داد.

برای اطلاعات بیشتر در این زمینه حتما مقاله تاثیر SSL در سئو را بخوانید…

لزوم نیاز به SSL و HTTPS در سایت

شما می توانید برای استفاده و فعال سازی SSL در وردپرس، بسته های پیشنهادی ما را خریداری کنید که به صورت یکساله برای شما کانفیگ خواهد شد. بعضی از شرکت هایی که از آن ها هاست تهیه می کنید همانند شرکت هاستتو گواهینامه SSL رایگان را ارائه می دهند ولی خب بعضی از شرکت ها هم این امکان را ندارند و شما باید این گواهینامه را خریداری کنید.

اگر شرکت هاست شما نیز این گواهینامه را ارائه نمی کند شما می توانید از بسته های پیشنهادی ما با شماره 09139009341 آگاه شوید و اولین پلن برای خریداری حدود 300 هزارتومان می باشد که کافیست. ولی خب مهم می باشد که شما از کدام شرکت هاستینگ میزبانی را تهیه می کنید.

روش اول: فعال سازی SSL در وردپرس با افزونه

وردپرس یکی از محبوب ترین های سیستم مدیریت محتواست. الان اگر شما هم از وردپرس برای وبسایت های خود استفاده می کنید، افزونه هایی برای ریدیرکت و منتقل کردن وبسایت از HTTP به HTTPS وجود دارند. همان طور که گفتیم افزونه ها و پلاگین های زیادی وجود دارند که از مشهور ترین آن ها Really Simple SSL می باشد. البته شما می توانید از افزونه های دیگری نیز استفاده کنید و فقط کافیست در گوگل بهترین ها را سرچ کنید.

نحوه فعال سازی SSL در وردپرس
نحوه فعال سازی SSL در وردپرس

خب شاید در این وسط شما وبسایتی داشته باشید که اصلا با وردپرس نیست، نگران نباشید که در ادامه راه های بیشتری در اختیارتان خواهم گذاشت. در روش اول فعال سازی SSL در وردپرس فرض بر آن بود که سایت شما وردپرس است و بعد از اینکه افزونه های مرتبط را نصب کردید برای انتقال سایت به پروتکل HTTPS باید به قسمت تنظیمات > عمومی وردپرس خود رفته و آدرس خود را به همراه HTTPS بنویسید.

نصب SSL در وردپرس
نصب SSL در وردپرس

بیشتر بخوانید: آموزش نصب افزونه وردپرس

روش دوم: فعال سازی SSL در وردپرس بدون افزونه

در ادامه برای فعال سازی SSL در وردپرس نیاز به فایل htaccess داریم که کدهایی را به آن اضافه کنیم اما قبل از آن بهتر است که بیشتر با این فایل آشنا شویم. در واقع می توان گفت وبسایت هایی همانند وردپرس که با زبان برنامه نویسی PHP نوشته شده اند برای فعال سازی فایل ها و دایرکتوری های خود بر روی سرور آپاچی نیاز به فایلی به نام htaccess دارند.

اینکه اطلاعات به چه صورت به نمایش در بیایند و درخواست های HTTP چگونه رسیدگی شوند همگی از وظایف فایلی به نام htaccess می باشد و راستی این فایل از مواردی است که برای افزایش امنیت نیز از آن استفاده می شود. علاوه بر این ها تغییرات و وظایف زیادی را می توان با این فایل ایجاد کرد که در زیر به چند تایی از آن ها اشاره خواهیم کرد:

  • ریدایرکت های وبسایت را کنترل می کنیم.
  • با این فایل می توانیم محدودیت های دسترسی به فایل ها و پوشه ها را کنترل کنیم.
  • حتی می توانیم یک IP و یا یک رنج IP را در این فایل ها مسدود کنیم.
  • می توانیم با استفاده از این فایل پسوردی بر روی یک فایل مشخص قرار دهیم.
  • تنظیمات کش و Expire Date
  • جلوگیری از نمایش تمامی فایل‌ها یا یک یا چند فایل با پسوندی خاص.
  • انتقال صفحات به صفحه‌ای ديگر نیز از وظایف این فایل می باشد.
  • و …

فایل htaccess در کجا قرار دارد؟

برای اینکه ما بتواین این فایل را در وردپرس و یا هر سیستم مدیریت محتوایی که با زبان پی اچ پی نوشته شده است ویرایش کنیم باید به هاست و سرور خودمون دسترسی داشته باشیم. این فایل عموما در public_html و یا پوشه ROOT سرور شما وجود دارد. اگر دقت کنید قبل از اسم این فایل یک نقطه وجود دارد که به معنای مخفی بودن این فایل می باشد که در اول باید گزینه نمایش فایل های مخفی را بزنید. اگر برای فعال سازی SSL در وردپرس هاست شما دایرکت ادمین می باشد که نیازی به انجام کار خاصی در این قسمت نمی باشد ولی اگر هاست شما سی پنل می باشد باید مراحل زیر را دنبال کنید.

وارد هاست خودتون می شوید و در پوشه فایل منیجر و یا File Manager بر روی گزینه تنظیمات و یا Settings کلیک کنید تا پنجره جدید به شما نمایش داده شود و در آخر باید تیک گزینه Show Hidden Files را فعال کنید. حالا کافیست دوباره وارد پوشه public_html شوید و این بار فایل htaccess را مشاهده خواهید کرد.

نکته مهم: اگر شما هم از سیستم محتوای وردپرس استفاده می کنید باید بدانید تنها استفاده ای که وردپرس از این فایل می کند پیوند های یکتا می باشد که شما بنابر نیاز خود می توانید تغییراتی را در این فایل اعمال کنید.

ایجاد فایل htaccess

احتمال خیلی کمی وجود دارد که برای فعال سازی SSL در وردپرس سری به هاست خودمون بزنیم و ببینیم که فایل htaccess وجود ندارد، در این صورت باید چیکار کنیم؟ در زیر دو روش برای ایجاد این فایل مهم به شما خواهم داد.

  • اگر شما هم از سیستم محتوای وردپرس استفاده می کنید کافیست به پیشخوان وردپرس خود وارد شوید و از قسمت تنظیمات به قسمت پیوند های یکتا بروید و کمی به پایین اسکرول کنید حالا کافیست بر روی دکمه ذخیره تغییرات و یا بروزرسانی کلیک کنید. اگر این مراحل را طی کنید فایل htaccess به صورت خودکار در هاست شما ایجاد خواهد شد.
  • روش دوم برای ایجاد این فایل، باز کردن فایل نوت پد می باشد که درون آن محتویان فایل htaccess را کپی کنید و با همین اسم ذخیره کنید و در هاست خود قرار دهید به همین راحتی.

ريدايركت http به https توسط htaccess

اگر از ابتدای مقاله را با دقت با من پیش آمده باشید، حتما بر این موضوع آگاهی دارید که لزوم فعال سازی SSL در وردپرس بسیار ضروری است و باعث افزایش امنیت وبسایت شما می شود. حتی گوگل نیز وبسایت هایی را که روند فعال سازی SSL در وردپرس را در پیش گرفته اند رابطه بهتری را دارد و به آن ها رتبه های بهتری خواهد داد. اما خب بعد از نصب SSL بر روی وبسایت ها آدرس های شما هم باید دیگر با پروتکل HTTPS فراخوانی شوند.

حتی زمانی که کاربر دامنه وبسایت شما را با استفاده از HTTP وارد کرد، به صورت خودکار باید وبسایت شما با HTTPS برای آن کاربر باز شود. شما برای این ریدایرکت خودکار می توانید بر روی فایل htaccess راست کلیک کنید و گزینه ویرایش را بزنید حال کد های زیر را به این فایل اضافه کنید.

# http to https by https://webesco.ir/wp-content/uploads/2022/10/blog-9.jpg

RewriteEngine On

RewriteCond %{SERVER_PORT} 80

RewriteRule ^(.*)$ https:// your-site.com/$1 [R,L]

که در اینجا دقت کنید به جای your-site.com باید نام دامنه خود را وارد کنید. در ادامه برای ویرایش این فایل راه های بهتری را توصیه خواهم کرد.

چگونه فایل htaccess را ویرایش کنید؟

  • همان طور که در قسمت قبل مقاله فعال سازی SSL در وردپرس گفتیم در روش اول می توانید به صورت مستقیم وارد وبسایت خود شوید و این فایل را ویرایش کنید.
  • روش دیگر برای ویرایش این فایل استفاده از افزونه هایی همانند WP htaccess Editor می باشد که در محل پیشخوان وردپرس خودتون بتوانید به راحتی به ویرایش کردن این فایل مهم دسترسی داشته باشد.
  • اگر شما از Yoast SEO استفاده میکنید در حالت پریمیوم و نسخه پولی آن امکانی همچون ویرایش فایل htaccess دارد.

اگر مراحل بالا را در جهت فعال سازی SSL در وردپرس به درستی انجام داده باشید، از این به بعد وبسایت شما با HTTPS بالا می آید و کارتان به پایان رسیده است.

نکات مهم که باید به آن توجه کنید:

  • حتما حتما قبل از اینکه فایل htaccess را برای فعال سازی SSL در وردپرس و یا هر دلیل دیگه ای ویرایش کنید از آن بکاپ تهیه کنید که در صورت هر گونه مشکلی بتوانید از نسخه اصلی آن استفاده کنید.
  • برای افزایش امنیت وبسایتتان نیز می توانید کد هایی را به این فایل اضافه کنید که به نظر من آن ها را نیز در زیر مطالعه فرمایید.

اگر شما فرایند فعال سازی SSL در وردپرس را پیش رفتید در ادامه نیاز دارید که آدرس های وبسایتتان از HTTP به HTTPS ریداریکت شوند که برای اینکار می توانید کد زیر را اضافه کنید:

### Rewrite Rules Added by https://webesco.ir/wp-content/uploads/2022/10/blog-9.jpg
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS}  !=on
RewriteRule ^/?(.*) https://yoursite.com/$1 [R,L]
### End https://webesco.ir/wp-content/uploads/2022/10/blog-9.jpg Rules

یادتان نرود که در کد بالا باید به جای yoursite.com حتما نام دامنه خود را بنویسید. همچنین اگر وبسایت شما روی سرور NGINX می باشد (این مورد را از هاست خود بپرسید) باید برای تغییر مسیر از HTTP به HTTPS موارد زیر را انجام دهید.

server {
listen 80;
server_name yoursite.com www.yoursite.com;
return 301 https://yoursite.com$request_uri;
}

با انجام این کار ها فعال سازی SSL در وردپرس به پایان می رسد و شما کانفیگ های آن را نیز به انجام رسانده اید و تمام آدرس های وبسایت شما با استفاده از SLL فراخوانی خواهند شد.

حال می خواهم چیزی بیشتر از این مقاله بهتون یاد بدهم. اگر می خواهید فعال سازی SSL در وردپرس را بر روی پنل مدیریت وردپرس خودتان نیز فعال کنید در واقع باید SSL را در فایل wp-config.php پیکربندی کنید. و به راحتی می توانید کد زیر را اضافه کنید.

define('FORCE_SSL_ADMIN', true);

فعال سازی SSL در وردپرس و صفحات اختصاصی

اگر شما عزیزان قصد فعال سازی SSL در وردپرس را بر روی صفحه خاصی از وبسایتتان دارید باید از افزونه ای به نام wordpress HTTPS استفاده کنید. اگر شما صفحه ی این افزونه را ببینید متوجه می شوید که چندیسن سال است که آپدیت نشده است ولی خب هیچ خطری هم برای وبسایتتان نخواهد داشت و به خوبی کار می کند. بعد از اینکه این افزونه را در وبسایت خودتون نصب کردید منوی جدیدی به نام HTTPS در پیشخوان وردپرس شما اضافه خواهد شد که برای تنظیمات این افزونه می توانید بر روی آن کلیک کنید.

وقتی برای فعال سازی SSL در وردپرس وارد صفحه تنظیمات این افزونه می شوید از شما اطلاعات میزبان SSL را یم خواهد. اگر شما عزیزان می خواهید برای یک زیر دامنه آن را فعال کنید و SSL شما برای دامنه اصلی سایتتان می باشد، باید در اینجا دامین اصلی خودتون را وارد کنید. اگر هم از یک SSL اشتراکی توسط هاست ها استفاده میکنید که به جای نام دامین باید اطلاعات میزبان و یا هاست خودتون را وارد کنید.

در مواقعی که از فعال سازی SSL در وردپرس غیرمعمول استفاده می‌کنید و نیاز دارید که از پورت‌های مختلف استفاده کنید؛ می‌توانید آن را در قسمت درگاه اضافه کنید. تنظیمات ادارد اس اس ال، وردپرس را مجبور به استفاده از HTTPS در صفحات مدیر می‌کند. شما نیاز دارید با بررسی این کادر از امن بودن ترافیک بخش مدیریت اطمینان حاصل کنید. گزینه بعدی برای استفاده انحصاری از اس اس ال، علامت زدن این کادر تنها با استفاده از SSL روی صفحاتی که گزینه SSL را چک کرده‌اید کار می‌کند.

یعنی اگر شما بخواهید فقط از فعال سازی SSL در وردپرس روی صفحات خاص مانند سبد خرید و صفحه اکانت کاربران استفاده کنید کار می‌کند. پس‌ازآن روی دکمه ذخیره برای ذخیره تغییرات کلیک کنید.

مرحله نهایی: ثبت سایت با HTTPS در گوگل سرچ کنسول

در آخر بعد از فعال سازی SSL در وردپرس برای اینکه رتبه سایت و سئو وبسایت شما خراب نشود باید وبسایت خودتون را با استفاده از HTTPS در سرچ کنسول گوگل ثبت کنید. برای اینکار از آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل استفاده کنید.

ثبت سایت با HTTPS در گوگل سرچ کنسول
ثبت سایت با HTTPS در گوگل سرچ کنسول

اگر مدتی صبر کنید می بینید که به مرور زمان از بازدید HTTP سایت شما کم می شود و همگی به HTTPS اضافه و منتقل خواهد شد.

تست فعال بودن صحیح SSL روی سایت

در مرحله آخر فعال سازی SSL در وردپرس نیاز به بررسی و تست فعال سازی دارید که باید به آدرس دامنه خودتون رفته و اگر قفل کنار نوار آدرس شما بسته باشد و وقتی روی آن کلیک میکنید به رنگ سبز در بیاید یعنی تمامی کار ها را به خوبی و درستی انجام داده اید.

تست فعال سازی SSL در وردپرس
تست فعال سازی SSL در وردپرس

به امید دیدار 🙂

آنچه در این مطلب میخوانید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری مطلب:
جستجو کردن